Še vedno tečem…

…no sem tekel. Sicer nisem veliko pisal, tekel pa sem. Še kakšen mesec nazaj so razdalje že presegale 20km in počutje je bilo odlično. Vmes se je začela tudi sezona kratkih hlač in končno sem lahko pokazal svoje prekrasne noge. Sicer nisem nič objavil tukaj, sem pa nekaj na kratko napisal na Facebook-u:

»Ko se odločiš za kratek tek in ti prekrasno vreme ne dovoli zaviti domov. Pa narediš še en ovinek, pa drugi…in se odločiš, da je čas za kaj novega… se podaš na brezpotje, preskočiš kakšno ograjo, stopiš v kakšno lužo, se ustrašiš ovce ki te pričaka za ovinkom… in prideš do konca… in tako se tek spremeni v izlet. Najdeš svoj kamen, ki ti bo pogrel rit in malo posediš saj se ti nikamor ne mudi. Edina stvar ki jo slišiš je valovanje morja in milijardo dinoz… mislim ptičkov… ni kaj, uživancija. Na poti sem tudi videl vsaj 25 tjulnov, ki se vsak na svoji skali predajajo sončnim žarkom… glava hoče naprej, noge tudi ampak prazen bidon in lakota pa me odpeljeta domov. Na koncu ura pokaže dokaj počasnih, a zelo prijetnih 20km… Super dan… preprosto Šetland!«

Potem pa je kmalu sledila poškodba. Vendar ne zaradi teka, ponovno je bil razlog nogomet. Dobil sem koleno v stegno in agonija se je začela. Vendar vas bom prikrajšal za moje dogodivščine med samo rehabilitacijo, lahko vam samo povem, da sem ponovno upravičil sloves tečnega in depresivnega bolnika. Mesec dni je na okoli in včeraj sem prvič obiskal telovadnico, danes pa poskusil s kratkim tekom. Samo toliko, da vidim če bo noga zdržala.

In je. Tokrat sem tekel brez cilja, brez pričakovanj, brez merjenja utripa,… Samo da vidim če bo šlo. In je šlo. Tekom celega teka nisem niti enkrat pogledal na uro koliko sem pretekel, kakšna je hitrost, nič. Tekel po občutku, na čase malo bolj stisnil, da bi videl reakcijo in lahko rečem, da je šlo vse kot sem samo upal da bo. Na koncu se je nabralo nekaj sto metrov več kot osem kilometrov, zmernega oz. počasnega tempa. I’m back!

In v tem mesecu sem se odločil, da mogoče je vseeno bolje, da nogomet ponovno postavim na stranski tir. Vendar potem rabim nek drugi cilj v prihodnosti, neko še dodatno motivacijo, ki bo gnala naprej in bom pozabil na žogo…

Mislim, da sem to tudi našel. Moči bom združil s kolegom iz Grčije in skupaj bova začela priprave na…
Več sledi…

-U


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s